به گزارش خبرخونه روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، حامد منکرسی معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی در رویدادی که صبح امروز به میزبانی اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران برگزار شد، به طرح موضوعات پیش روی نظام حکمرانی داده در کشور پرداخت.
معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی، با اشاره به وجود برخی موانع در زمینه حکمرانی فضای مجازی در کشور بیان داشت: در حال حاضر با فقدان چارچوب های بازارگاه داده در کشور و نیز ضعف راهبرد بین المللی و منطقه ای حکمرانی بر داده مواجه هستیم که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با یادآوری این که بزرگترین کسب و کارهای دنیا به تحلیل داده میپردازند و از این مهم استفاده میبرند، گفت: چنانچه تعاملات و تبادلات دادهای در کشور بر اساس مدل کسب و کاری صورت بگیرد، میتوانیم شاهد رونق گرفتن فضای حکمرانی داده در کشور باشیم. اما در این مسیر، حفظ حریم خصوصی و امنیت دادهها از اهمیت بسزایی برخوردار است که با گمنامسازی و تعریف استاندارد میتوان این نگرانی را پوشش داد.
منکرسی از تصویب سندی یاد کرد که طی آن به توصیف ارزشها، چشماندازها و اهداف در فضای مجازی پرداخته شده است و گفت: در سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی اقدامات و طرحهای کلانی شناسایی شده است که یکی از آنها تحت عنوان نظام حکمرانی داده به سازمان فناوری اطلاعات ایران از طریق وزارت ارتباطات واگذار شده است و 9 دستگاه دیگر نیز در این طرح فعالیت عملیاتی دارند.
وی از وجود رویکردهای متعدد در کشورهای دنیا در تدوین نظام حکمرانی داده یاد کرد و تشریح داشت: عوامل مختلفی در رویکرد کشورها بر تدوین نظام حکمرانی داده نقش دارند اما در این میان برخی کشورها مانند کره جنوبی و کانادا توانستهاند با تلفیق عوامل مهم و مدنظرشان، رویکرد نوینی را در حکمرانی داده ایجاد کنند که بسیار موفق نیز بوده است. دستیابی به چنین مدلی به مانند آنچه که امروز در کره جنوبی رخ داده است، رشد پلتفرمهای ملی در کنار پلتفرمهای بینالمللی را به همراه دارد که بسیار مطلوب به نظر میرسد.